Filteren
Filteren

Beveiligingsplan

Opstellen beveiligingsplan 

Bijvoorbeeld ten behoeve van Certificaat of opleverbewijs voor Verzekering

Locked Safe Holland heeft als altijd doel inbrekers zo spoedig mogelijk te detecteren. Bij particulieren gaat onze eerste aandacht uit naar inbraakpreventie. Bij bedrijven richten wij ons op diefstalbeperking om de bedrijfscontinuïteit te garanderen. Onze werkwijze is gebaseerd op de PIVA-ALRE Theorie en de OBE-maatregelen die wij altijd opnemen in ons beveiligingsplan.

Het beveiligingsadvies, de installatie tot en met de fysieke alarmopvolging moet 100% kloppen

Om veilig te kunnen wonen, werken en leven wilt u buitenstaanders buiten de deur houden. Een goed doordacht beveiligingsplan van Locked Safe Holland biedt u veiligheid, zekerheid én (bedrijfs) continuïteit. Als u thuis aanwezig bent, als u ’s nachts slaapt, maar ook als u niet aanwezig bent en met een gerust gevoel de deur achter u dicht wilt doen.'

'Een goed doordacht beveiligingsplan voorkomt inbraken'.

De kracht van een degelijk beveiligingsplan is dat overal aan wordt gedacht en de eerste signalering zo vroeg mogelijk is. Vroegtijdig signaleren kan middels een alarm- en camerasysteem, buitenterreinbeveiliging, tril-, schok- of glasbreukmelders te installeren op de meest risicovolle plaatsen.

Het is een samenhang van organisatorische, bouwkundige, elektronische beveiliging en eventueel meeneem beperkende maatregelen, als bijvoorbeeld een kluis. Daarom is het belangrijk om een combinatie te maken van SKG gecertificeerd hang- en sluitwerk en een goed doordacht inbraaksignaleringssysteem. 

Een toegangscontrole- of streaming camerasysteem kan een goede aanvulling zijn om indringers af te schrikken. Daarnaast is een snelle, adequate alarmopvolging van de dichtstbijzijnde surveillancedienst een belangrijke schakel om inbrekers op afstand te houden.

Het beveiligingsplan en de beveiligingsmethoden

Bij het opstellen van het beveiligingsplan voeren we eerst een risicoanalyse uit en nemen we de kwetsbare plekken onder de loep. We kijken naar (mogelijke) risico’s en besteden hier extra aandacht aan. Op deze manier kunnen we u een optimaal sluitend, gedegen en gedetailleerd plan bieden. Daarna lopen wij samen, stap voor stap de gewenste beveiligingsmethoden door. Inbraakgevoelige punten zoals risicoramen en –deuren kunnen we voorzien van een alarmcontact. Inbrekers worden dan in een vroeg stadium al gesignaleerd als zij een risicoraam of –deur openbreken. Op dat moment gaat bijvoorbeeld de sirene af en wordt de inbreker geconfronteerd met het lawaai van de sirene. Tijdens deze “psychologische barrière” moet hij dan nog op zoek gaan naar zijn buit.

Bouwkundige barrières zoals inbraakwerend hang- en sluitwerk en inbraakwerende rolluiken ontmoedigen de inbreker om actie te ondernemen omdat de belangrijkste factor, namelijk ‘tijd’, hem in de weg zit.

Alarmopvolging door de politie! Rijdt de politie nu wél of niet op alarmmeldingen?

Ja! De politie rijd wel op alarmmeldingen. Wanneer rijden zij op alarmmeldingen? Er zijn drie redenen wanneer ze op een alarmmelding af gaan: 

1. Door heterdaad te melden via bijvoorbeeld ‘live’ camerabeeld. 

2. Heterdaad, dat is wanneer je zelf ziet dat er wordt ingebroken. Of 

3. Door een dubbele alarmmelding, dus als er twee verschillende zones af gaan op je alarm.


Onderhoud alarmsysteem of camerasysteem

Het is belangrijk dat uw alarm- en camerasysteem altijd werkt. Om die garantie te kunnen bieden is het noodzakelijk om uw alarmsysteem periodiek te controleren. Locked Safe Holland let daarbij ook op of alle processen nog goed lopen. Is uw beveiligingsplan nog actueel? Misschien heeft u onlangs een verbouwing gedaan en zijn er delen van het huis niet opgenomen in het beveiligingsplan. Daarnaast kijken de medewerkers ook of alle apparatuur nog naar behoren werkt en of de verzekeringseis actueel en op orde is.

Alarmopvolging door bewakingsdienst LSH Security

Locked Safe Holland heeft een hoge klantdichtheid in de regio. Daardoor zijn over het algemeen de aanrijdtijden heel erg kort. Met heel erg kort bedoelen we soms slechts enkele minuten. Elke seconde tijdswinst is meegenomen als er problemen zijn, daarom stemmen we altijd alle processen goed op elkaar af.

Wij werken al jarenlang met een uniek sleutelbuizensysteem, onze medewerkers volgen duidelijke standaard protocollen en onze auto’s zo zijn ingericht dat we adequaat kunnen handelen bij binnenkomst van alarmmeldingen. Daarom zijn onze aanrijdtijden uniek in Nederland. Zeker ten opzichte van de grotere landelijk opererende organisaties, die vaak aanrijdtijden hebben van 45 minuten of meer. Wij vinden dat mosterd na de maaltijd. Het is vaak een eis van de verzekeringsmaatschappij, dat er binnen 15 minuten een sleutelhouder ter plaatse is.

Tip: Compartimenteren van attractieve goederen

Het is verstandig om, als u waardevolle spulletjes bezit, een kluis of inbraak- of brandwerende kast aan te schaffen. Bij het opstellen van een beveiligingsplan geeft Locked Safe Holland die kluis een prominente plaats, zodat een inbreker nooit ongemerkt uw kluis kan bereiken. Wanneer de kluis onder detectie van een alarmmelder hangt mag u er twee maal de waarde in opslaan van wat de indicatie waarde berging (IWB) aangeeft voor die kluis. LET OP! Kluis < 1000KG Koud tegen de wand of op de vloer monteren met voorgeschreven bevestigingsmaterialen.