Waarom zou je rookmelders willen? Waar rook is, is…

Marcel Theunissen
12-11-21
  • 0
  • 0

Waar rook is, is brand of brandgevaar en daarmee levensgevaar! Inademen van rook tijdens brand in woonhuizen veroorzaakt helaas jaarlijks vele slachtoffers met langdurige gezondheidsklachten of zelfs verstikking tot gevolg. Dat klinkt heel naar, maar dat is het ook echt.

Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht om in iedere woning in Nederland op elke verdieping rookmelders op te hangen. Deze verplichting bestaat al langer voor nieuwbouwhuizen, maar de regelgeving gaat ook voor bestaande bouw gelden. En terecht, er ontstaan nog steeds erg veel binnenbrandjes door naïviteit en verkeerde bezuinigingen. Denk hierbij aan accu’s, adapters en laders van allerlei apparatuur, powerbanks, elektrische fietsen, slecht aangesloten en rommelige meterkasten, de goedkoopste stekkerdozen van prijsstunters, vaak veel te zwaar belast, en de allergoedkoopste ongekeurde merkloze laadstekkertjes en adapters uit het verre oosten. Je kinderen die gaan slapen met hun telefoon aan zo’n lader onder het kussen, misschien wel met een beschadigd stekkertje waar sluiting in zit… 5 volt gelijkstroom, met sluiting in de kabel is voldoende om te gaan smeulen en vervolgens te gaan branden!

Toevallig had je net de batterijen uit je rookmelders van de bouwmarkt gehaald en hingen ze los omdat ze piepten en er geen volle passende batterijen meer in huis waren. Stiekem hingen ze eigenlijk al een jaar los want de trap stond niet in de buurt... De kids hebben een el-cheapo merk C lader aan hun overbelaste smarttelefoon laten hangen en dat ding ligt lekker te smeulen tegen de houten vloer. Niemand let hierop, maar dit zijn wel heel veel voorkomende beginnende brandjes.

Zeg ik shockerende dingen? Dat klopt, maar mensen WAKE UP! Er werken bij ons meerdere mensen als vrijwillige brandweer, deze input komt ook van hen. Een woon- of slaapkamer brandt binnen een paar minuten compleet af. Je wilt het gewoon niet meemaken en het is allemaal betaalbaar te voorkomen!

Ook zonder overheidsverplichting of bouwbesluit wil je ‘voor zéker’ rookmelders in je huis en die wil je met doormelding naar je mobiel of naar de meldkamer zodat je (wakker) gebeld wordt.

Dus lieve mensen: Feel Safe, Go Locked Safe!

U begrijpt het al. De rookmelders mét doormelding zijn deze week in de aanbieding!

  • 0
  • 0

Opmerkingen (0)

Schrijf een opmerking en deel uw ervaringen met dit bericht.