Virussen, bacteriën en micro-organismen worden gedood door 405nm LED verlichting

Marcel Theunissen
31-01-21
 • 0
 • 0

Led's Go! Energiezuinige blauwe 405nm (nanometer) ledverlichting is een nieuwe 'mens-veilige' desinfecterende en simpel toe te passing uitvinding. De verlichting desinfecteert oppervlaktes én de lucht voor 99,99% en daarmee alles in de ruimte weer zuiver maakt van alle 'gevaarlijke’ virussen en bacteriën 'inclusief COVID-19'

Bevestigd door TNO Zeist, Nederland begin oktober 2020

Elk mens kent als het goed is, 'het lichtspectrum' van zichtbaar en schadelijk UV t/m veilig en onzichtbaar infrarood! De ozonlaag (gas) en zonnebrandcrème beschermt 'ons mensen' mits we ons insmeren uiteraard tegen deze schadelijke UV straling. Toch leeft de gehele wereld van het licht dat de zon ons geeft en kan niets overleven zónder. Ultraviolet licht (donker paars/blauw) wordt al héél lang in de professionele wereld veel toegepast voor steriliseren van, noem het zo gek maar op. De bekende waterleidingbedrijven gebruiken het óók om ons water te zuiveren dat wij dagelijks gebruiken. Het bestrijdt micro-organismen, virussen, bacteriën en schimmels! Deze UVC techniek is bij de meeste mensen als het goed is wel bekend. Prima voor in de vijver, of om je aquarium algenvrij te houden en ons drinkwater te zuiveren, maar liever niet boven hoofd op je werkplek of in huis!

Dit alles gebeurt allemaal middels de oude UVC lichttechniek dat absoluut NIET GEZOND is voor direct contact met mens en dier, in de vijver blijkbaar wel, vraag me niet waarom (google weet vast het antwoord). Maar absoluut NIET geschikt om in te wonen, te werken of te leven. Daarnaast is het niet energiezuinig, de professionele lampen zijn ook erg duur en men kan niet in de ruimte verblijven wanneer deze gedesinfecteerd gaat worden met UVC licht. Helemaal niet handig en dus, daardoor niet effectief en ook nog eens energie- slurpend. C02 neutraal gaan we daar dus met z'n allen dus niet mee redden!

Nu lijkt dit alles natuurlijk veel te mooi om waar te zijn,.. Bacteriën en virussen doden met 405nanometer ledverlichting

Maar er is blijkbaar toch écht een nieuwe en 'mens veilige' ontwikkeling in de lichttechniek nl; energiezuinige, desinfecterende ledverlichting (Ontwikkeling uit Zuid-Korea). Uit recent uitgevoerde gekwalificeerde tests door KCL (Korea Conformity Laboratories) blijkt ook dat het écht werkt! Wie zijn dat eigenlijk, KCL?!! Inderdaad... dit moet wel eerst even bevestigd worden, voordat de markt hiermee wordt benaderd. Daarom heeft de dealer voor NL en BE 'de& importeur' TNO in Zeist als second opinion gevraagd, met de lamp onder de arm daar persoonlijk naartoe, om alles inclusief de bijgevoegde testdocumenten te laten onderzoeken!

Het blijkt, inderdaad dat in combinatie met de heldere witte Samsung leds en de blauwe 405nm (nanometer) spectrum leds 'virussen en bacteriën' effectief worden gedood.(Lees 405nm: het 'veilige gedeelte' van het lichtspectrum) Een ruimte kan hiermee veilig voor mens en dier 24/7 gedesinfecteerd worden. De rapportages in het Koreaans van KCL kloppen en zijn helemaal nagetrokken en werden door TNO positief bevestigd.


TNO onderschrijft én toont daarmee de werking aan van deze 405nm 'energiezuinige' LED armaturen.


Het werkt en is daarmee ook ongekend revolutionair!

Het enige wat nog getest zou kunnen worden is dat, wanneer er mensen met 'een griepvirus' binnen in de ruimte zijn wat het effect dan is. Maargoed, als we weten dat die ruimte 24 uur later weer helemaal fris en vrij van virus en bacteriën is... 100 punten! Als de regels worden opgevolgd zoals we gewend zijn lijkt me er niet zoveel aan de hand.

Stelling:

- U heeft een bedrijf of organisatie met tientallen, of misschien wel honderden medewerkers, waarvan u ervan uit mag/ moet gaan dat zij gezond zijn en ook moeten blijven. Een griepepidemie kan funest zijn, dat hebben we inmiddels allemaal ondervonden door deze COVID-19 pandemie. Iedereen is ineens kwetsbaar!

Maar….

 • Wat als er een nieuwe en veilige combinatie met Samsung LED’s en 405nm desinfecterende techniek op de markt is, die voor 100% een ruimte virus,- en bacterievrij maakt?
 • Wat als dit óók COVID, SARS, MRSA, en alle verwante ‘mens gevaarlijke en onzichtbare schadelijke organismen’ effectief bestrijdt?
 • Wat als deze 405nm lichttechniek al heel lang bestaat (‘natuurlijk en bewezen proces’) maar nu pas is gefinetuned in combinatie met led én ook écht veilig voor mens en dier omdat het in een compleet ander en lichtspectrum zit als UVC dat wél schadelijk is voor ons.
 • Wat als dit in andere landen reeds veelvuldig wordt toegepast in scholen, sportscholen, kinderdagverblijven en overheids- en bedrijfsgebouwen?
 • Wat als dit betaalbaar is voor iedereen en daardoor in elke ruimte toe te passen is?
 • Wat als één lamp een kleine 25m2 absoluut (griep)virus,- en bacterievrij maakt?
 • Wat als deze luxe lichtarmaturen maar € 495,- p/s excl. btw en montage kosten?
 • Wat als deze verlichting echt heel gemakkelijk zelf te monteren is in systeemplafonds omdat het al de juiste afmetingen heeft?

- Mijn persoonlijke mening en opvatting,… Deze uitvinding is 'revolutionair' en dit heeft elk bedrijf of instelling op (korte) termijn nodig. Daarnaast vind ik het ook nog eens een mooi product en het witte of warm witte licht zoals we gewend zijn van de vertrouwde TL verlichting! Er komen blijkbaar allerlei verschillende modellen op de markt, om lange, én vierkante TL bakken makkelijk te kunnen vervangen. Ook zijn er opbouw armaturen te verkrijgen. Ik ben geen onderzoeker of professor in natuurwetenschappen, maar het recente onderzoek van TNO bewijst en onderstreept dat het KCL onderzoek klopt en het daarmee voor zeker én effectief virussen en bacteriën doodt.

“Ook al zou het maar voor 95% werken en twee keer zo duur zijn, dan zou ik alsnog alle ruimtes in mijn bedrijf voorzien van deze desinfecterende led lichttechniek!”

So....


“Led’s Go, Kill the Virus!”

Locked Safe Holland is één van de allereerste officiële dealers voor Nederland én België die deze revolutionaire verlichting mag gaan verkopen en ook direct voor u kan installeren.

Héél binnenkort kunt u de verlichting (op afspraak) 'griep en virusvrij' komen bekijken in ons bedrijf te Zaltbommel!

Feel Safe, Go Locked Safe!

Vraag vandaag nog uw persoonlijke offerte aan

bestel@lockedsafe.nl


Bekijk het voorradige product: CleanEdge Ledarmatuur

Clean-Edge Maltani 405nm led- verlichting 'Fusion Lighting'

CleanEdge is een innovatief verlichtingsproduct dat continuïteit toevoegt aan het desinfectieproces. De LED-verlichtingsarmaturen geven licht met een golflengte van 405 nm (bewezen NIET schadelijk zoals UV-C bewezen WEL schadelijk is). Op deze manier biedt CleanEdge een betaalbare oplossingen die uw inspanningen versterkt om uw omgeving te desinfecteren en infecties te voorkomen. Het bestrijd effectief alle gevaarlijke micro organismen door TNO aangetoond in zeer recent onderzoek!

“De geavanceerde technologie van de CleanEdge zorgt de hele dag voor een gesteriliseerde omgeving.”

En omdat de CleanEdge boven het UV-lichtspectrum zit, is deze oplossing in tegenstelling tot UV-A/B/C niet schadelijk voor mens en dier.

Schakel het LED-paneel in en een oppervlakte tot 24 vierkante meter (per LED-paneel) wordt continu gesteriliseerd. Dag en nacht! CleanEdge is ontwikkeld in Zuid-Korea waar het gerenommeerde bedrijf Maltani bestaande technologie van Samsung een nieuwe dimensie heeft gegeven door een oplossing te ontwikkelen die maar liefst tot 50.000 branduren heeft.

Hiermee onderscheidt de CleanEdge zich van bestaande sterilisatieverlichting die een aanzienlijk kortere levensduur heeft tegen een hogere investering. Zo heeft u al een CleanEdge voor 495 euro exclusief BTW.

Virus- en bacteriënkiller, doodt alle bekende griepvirussen en bacteriën!

Een lamp die virussen doodt. Dat klinkt te mooi om waar te zijn in deze tijden van pandemie. Toch bestaat het principe al tientallen jaren. Het duurde echter relatief lang om de levensduur van de lamp interessant te maken voor toepassing buiten clean rooms in ziekenhuizen. Het gerenommeerde Korea Conformity Laboratories (KLC) heeft de CleanEdge onder meer getest op Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Klebsiella pneumoniae en MRSA (Staphyiococcus auraus subsp). Daarnaast is de werking van CleanEdge in september 2020 door KR Biotech (Institute of Infection Disease Control) getest op COVID-19 (SARS-CoV-2). Op COVID-19 werd in een tijdsbestek van 120 minuten een 99,16% virusdodend effect gerealiseerd.

Helemaal veilig voor mens en dier, het zit in de veilige range en kan 24/7 365 dagen aanblijven!

De CleanEdge van Maltani is ‘Fusion Lighting’ dat sterilisatielicht combineert met algemeen licht in een golflengteband van 405 nanometer. Het licht richt zich op natuurlijk voorkomende moleculen (porfyrines) die in bacteriën worden aangetroffen. Deze moleculen absorberen het licht en gaan in de cel reactieve zuurstofcomponenten (ROS) produceren. Op deze manier zorgt de CleanEdge de hele dag (24/7) voor een gesteriliseerde omgeving. Bovendien is de Clean Edge niet schadelijk voor mens en dier.

Vergelijking Desinfectiemiddelen

CleanEdge is een bewezen oplossing die 99,99% van de schadelijke virussen en bacteriën doodt. CleanEdge doodt niet alleen MRSA en C.diff, maar ook ESKAPE-pathogenen (Enterococcus Faecalis, Klebsiella Pneumonae, Acinetobacter Baumannii, Pseudomonas Aeruginosa, Enterobacter Spoecies), Aspergillus Niger, E. Coli, Salmonella Enteritidis en COVID-19. CleanEdge is bovendien de enige oplossing die niet alleen continu de lucht desinfecteert, maar ook zachte en harde oppervlakken zonder deze aan te tasten.


Clean Edge led sterilizer, is een breed inzetbaar product!

Voorbeelden, waar het in Zuid-Korea en Turkije al veelvuldig geplaatst wordt.

 • Scholen
 • Laboratoria
 • Overheidsgebouwen
 • Gezondheidszorg
 • Ouderen tehuizen
 • Ziekenhuizen
 • Kantoor en bedrijfsruimtes
 • Sanitaire ruimtes
 • Sportscholen
 • Kinderdagverblijven
 • Hotelkamers
 • Gezamenlijke ruimtes


CleanEdge Led 405nm Verlichting geeft een nieuwe dimensie aan het ‘Nieuwe Normaal’.

Met CleanEdge creëert u een veilige werk- en woonomgeving. CleanEdge bestrijkt een oppervlakte van circa 24 m2 en is hierdoor niet alleen breed inzetbaar, maar kan tevens gecombineerd worden met reguliere LED-panelen om een ruimte te verlichten. Dor een twee-standenschakelaar kan ‘s nachts de sterilisatie van de ruimte doorgaan terwijl het normale licht uit is. De CleanEdge wordt momenteel in Zuid-Korea veelvuldig geïnstalleerd in onder meer de gezondheidszorg, het onderwijs, laboratoria, kantoren, sportscholen en luchthavens om een gezonde (werk)omgeving te creëren. CleanEdge Lighting uit Woerden heeft de exclusieve rechten verworven voor distributie in onder meer Nederland.

Voordelen CleanEdge ledverlichting

 • Clean Edge is onschadelijk voor mens en dier (IEC 62471 gecertificeerd).
 • Clean Edge doodt 99,99% van de schadelijke bacteriën en virussen, inclusief COVID-19! (Afgerond 100%)
 • Clean Edge beschermt u 24/7 tegen schadelijke virussen en bacteriën.
 • Een Clean Edge LED-paneel beschermt een gebied tot 24 vierkante meter tegen virussen en bacteriën.
 • Clean Edge is eenvoudig te installeren en heeft maar liefst 50.000 branduren.
 • Bewezen technologie door KCL volgens recent second opinion onderzoek TNO september/ rapport oktober 2020.


CleanEdge led sterilizer 405nm Fusion Lighting kopen?

De verkoopprijzen van de CleanEdge 405nm led verlichting zijn voor iedereen hetzelfde namelijk € 495,- p/s excl. btw en montage.

De volgende led- armaturen zijn door ons leverbaar: Type opbouw of Inbouw 60 x 60 cm (andere formaten volgen spoedig)

Alle armaturen zijn energiezuinig, staan garant voor

Clean Edge led 3000 Kelvin (warm/ knus wit)

Clean Edge led 4000 Kelvin (werkbaar wit / kantoor)

Clean Edge led 5000 Kelvin (koel wit / extra wit werklicht / fysio of dierenarts)

Wenst u echter een demo of een prijsopgaaf inclusief montage? Bel of mail ons dan eventjes s.v.p.


Bekijk het voorradige product:CleanEdge LedarmatuurCleanEdge Led 405nm kills MRSA Bacterie!


Hoe serieus Zuid-Korea met het Covid-19 Virus omgaat? Ik denk dat wij daar met z'n allen nog iets van kunnen leren!

Bron: TROUW 18 maart 2020 / copy paste / klik op dezelink voor orginele artikel

Analyse Coronastrategie

De effectieve Zuid-Koreaanse aanpak: testen, informeren en afstand houden

Gaat het nieuwe coronavirus onvermijdelijk velen raken, zoals premier Rutte zei? Aziatische landen die al vroeg te maken kregen met het virus, kiezen een andere weg.

"Zuid-Korea en Taiwan houden het zo veel mogelijk buiten de deur, tot nu toe met opmerkelijk veel succes."

Gijs Moes18 maart 2020, 11:18

Hoe voorkom je dat het coronavirus ongecontroleerd om zich heen gaat grijpen? Nederland kan leren van de ervaringen in andere landen. China is interessant: de uitbraak van Covid-19 is er begonnen, de overheid heeft na grote fouten in het begin vergaande maatregelen genomen en de epidemie lijkt daar inmiddels op haar retour. Maar China is een keihard centralistisch land, waarin lokale overheden weinig te zeggen hebben als het erop aankomt – laat staan de burgers zelf.

En Italië? Dat is het eerste Europese land waar het virus hard toesloeg. De overheid reageerde laat en moest daarna fors ingrijpen. Hopelijk kan Italië vooral dienen om te laten zien dat we het zover niet moeten laten komen.

Taiwan dan? Dat land heeft het virus vrijwel buiten de deur weten te houden. Probleem: het is al veel te laat om deze beste leerling van de klas nog te kunnen volgen. Vraag is bovendien hoe gewenst dat is voor de langere termijn. Op enig moment zullen landen als China en Taiwan hun grenzen weer moeten openen, waarna het virus opnieuw, of alsnog, zijn kans kan grijpen.

De hoop is dat gaandeweg immuniteit wordt opgebouwd

Nederland kiest een andere strategie. De bevolking wordt hier geleidelijk aan het virus blootgesteld, in de hoop dat gaandeweg immuniteit wordt opgebouwd. Ook nu is de eerste vraag: hoe voorkom je een massale uitbraak die zorgt voor acute overbelasting van het zorgstelsel?

We zoeken dus een land dat zo’n stevige uitbraak onder controle lijkt te krijgen door verstandig en gericht ingrijpen. Een democratisch land bovendien, dat het niet moet hebben van dwang, maar van goede voorlichting en bereidwilligheid onder de bevolking. En waar – laten we realistisch blijven – een deel van de bevolking, gevoed door een felle politieke oppositie, twijfels heeft over de aanpak door de overheid.

Dat land bestaat: Zuid-Korea. Vrijwel alle experts, al dan niet verbonden aan wereldezondheidsorganisatie WHO, wijzen op de effectiviteit van de Koreaanse aanpak. Het land telt nu meer dan achtduizend besmettingen. Maandag was het niveau nog vergelijkbaar met dat in Spanje: Zuid-Korea telt iets meer inwoners, bijna 52 miljoen, en op dat moment ook iets meer Covid-19-gevallen. Maar de besmettingen in Spanje lopen sterk op en gisteren ging dat land Zuid-Korea ruim voorbij, terwijl het aantal nieuwe gevallen daar inmiddels afneemt.

Vergeleken met Nederland telt Zuid-Korea ongeveer drie maal zoveel inwoners en op dit moment nog meer dan vijf maal zoveel besmettingen. Als Nederland evenveel zou testen, lag het besmettingsniveau hier nu wellicht al boven dat in Zuid-Korea. Niet dat de regering in Seoul direct keihard heeft ingegrepen: het land ging niet op slot, er kwam geen inreisverbod en er zijn geen regio’s afgesloten van de buitenwereld.

In januari werden reizigers uit China nog gewoon toegelaten

Zuid-Korea maakte zelfs onmiskenbaar fouten. Terwijl in januari al duidelijk was dat China met een groot probleem kampte, werden reizigers uit dat buurland nog altijd gewoon toegelaten. Veel Chinese studenten mochten na Nieuwjaar gewoon terug naar Zuid-Korea. En een groepje leden van een Koreaans sektarisch kerkgenootschap kon vanuit Wuhan terugkeren naar Daegu. Die stad in het zuiden van het land werd daarna de besmettingshaard in Zuid-Korea.

Industrieminister Sung Yoon-mo (links) en andere kabinetsleden vergaderen in Seoul met premier Chung Sye-kyun (op het scherm). Chung verblijft in de zwaar getroffen stad Daegu.Beeld EPA

President Moon Jae-in zei begin februari nog dat het land leek te ontsnappen aan het virus. Toen het land later die maand toch een probleem bleek te hebben, werden de draaiboeken tevoorschijn gehaald. Die zijn uitgevoerd en dat werkt: in de hoofdstad Seoul, met circa 25 miljoen inwoners, zijn nu ruim tweehonderd patiënten gedetecteerd. Het virus lijkt er inmiddels onder controle.

Hoe kregen de Koreanen dit voor elkaar? Wat volgt is een overzicht van de aanpak, deels gebaseerd op informatie van de Amerikaanse celbioloog Justin Fendos. Hij woont en werkt in de Zuid-Koreaanse stad Busan en deelde zijn ervaringen op de website The Diplomat.

Het begint met een goed draaiboek

Het begint met een goed draaiboek en dat lag klaar in Zuid-Korea, mede dankzij eerdere ervaringen met de virussen Sars en Mers. De hoofdpunten: een grondige en permanente informatiecampagne, iedereen testen die besmet zou kunnen zijn, de besmette personen in quarantaine plaatsen, de zieken behandelen en ten slotte alle openbare gelegenheden vaak en grondig desinfecteren. En bij al deze punten is een – gevoelig woord – smetteloze uitvoering cruciaal.

De Koreaanse campagne beperkt zich niet tot een rijtje tips in een folder of op internet. Er zijn dagelijkse persbriefings van de autoriteiten en voorlichters in beschermende kleding wijzen op drukke plaatsen mensen op het belang van handen wassen en overige hygiëne.

Het opvallendst en wellicht effectiefst zijn de sms-berichten van de overheid, die aangeven waar besmette personen zijn geweest, met naam en tijdstip van restaurants, winkels, kerken en andere plaatsen. Deze informatie is ook in apps op de telefoon te bekijken. Raakt dit aan privacy? Wellicht, maar het voorkomt onmiskenbaar nieuwe besmettingen.

Wie toch vreest dat hij of zij besmet is, hoeft niet lang in onzekerheid te verkeren. Zuid-Korea is wereldrecordhouder coronatesten, in totaal zijn inmiddels ruim 250.000 tests afgenomen. De inwoners hoeven daarvoor niet naar de dokter of het ziekenhuis, ze kunnen naar speciale testcentra waar het ook de automobilist gemakkelijk wordt gemaakt. Die heeft niet uit te stappen, maar krijgt door het opengedraaide raampje heen een wattenstaafje in mond en neus. Uitslag binnen 24 uur per sms.

Alle geschikte laboratoria zijn aan het werk gezet

Een gebrek aan tests is er niet. Zodra het probleem in Zuid-Korea duidelijk werd, zijn alle geschikte laboratoria aan het werk gezet en sindsdien draaien producenten overuren. Op dit moment kunnen er meer dan tienduizend mensen per dag worden getest. Experts in veel landen betwijfelen het nut van zoveel testen, maar het biedt wel zekerheid en daarmee rust: de Koreanen weten of ze besmet zijn en kunnen passende maatregelen nemen.

Tests zijn echter niet verplicht en zo kon de beruchte ‘patiënt 31’ alsnog veel mensen besmetten. Ondanks aandringen van artsen wilde zij, ook lid van de sektarisce Shincheonji-kerk, zich eerst niet laten testen. Inmiddels is er een wet aangenomen die mensen dwingt mee te werken met medisch personeel. Wie weigert, kan zelfs gevangenisstraf krijgen.

Toch is dwang nog altijd geen groot onderdeel van de Koreaanse aanpak. Die drijft vooral op uitgebreide informatie en discipline onder de bevolking. Bijna iedereen die de deur uitgaat, draagt bijvoorbeeld een mondkapje. Ook het nut daarvan wordt door sommige experts betwijfeld, vooral als het gaat om de bescherming van de drager van het kapje. Duidelijk lijkt wel dat de samenleving er baat bij heeft als vrijwel iedereen zich beschermt. Hoe dan ook, in Zuid-Korea is het kapje de norm: wie er geen draagt, wordt op straat al snel terechtgewezen.

Betekent dit dat de aanpak van het virus in Zuid-Korea, na wat opstartproblemen, één groot succes is, waar de gehele bevolking achterstaat? Nee. Er is zelfs sterke politieke oppositie tegen het overheidsbeleid, vooral vanuit de conservatieve oppositiepartij UFP. Die blijft hameren op anti-Chinese sentimenten onder de bevolking, ook met het oog op de parlementsverkiezingen van 15 april, die nog altijd gewoon door lijken te gaan. President Moon Jae-in had volgens de UFP veel eerder de grenzen moeten sluiten voor Chinezen en later bijvoorbeeld de export van mondkapjes moeten verbieden.

Vooral oudere Koreanen zijn in dit gepolariseerde land gevoelig voor deze geluiden. Hierbij speelt mee dat Zuid-Korea permanent leeft met de dreiging van een communistisch buurland. Dat zorgt voor een gespannen situatie, waarin de overheid geen fouten mag maken. Aan de andere kant helpt deze situatie ook om de overgrote meerderheid van de bevolking mee te krijgen in een gedisciplineerde aanpak van de virus-uitbraak, waarbij individuele vrijheden tijdelijk moeten wijken voor het algemeen belang.


Situatie Zuid-Korea op moment 01-02-2021 13:53 uur GMT / met circa 25 miljoen inwoners

 • 0
 • 0

Opmerkingen (0)

Schrijf een opmerking en deel uw ervaringen met dit bericht.