Onderhoud aan alarmsysteem waarom is dat eigenlijk nodig? Onnodige kosten of juist niet.

Marcel Theunissen
03-04-23
 • 0
 • 0

Alarmsysteem onderhoud voor bedrijf en woonhuis: Locked Safe Holland Beveiliging & bewaking.

Alarmsysteem onderhoud

Voor uw veiligheid en die van uw medewerkers of gezinsleden hebt u een alarmsysteem laten installeren. Dat kan door ons – de mensen van Locked Safe Holland – zijn gebeurd of door een ander bedrijf. Een alarminstallatie moet regelmatig gecontroleerd en onderhouden worden, net zoals ook een verwarmingsinstallatie of uw auto onderhoud nodig heeft.

Locked Safe Holland heeft al meer dan vijfendertig jaar ervaring als beveiligingsbedrijf en in die tijd hebben wij met veel verschillende alarminstallaties gewerkt. We durven dan ook gerust te stellen dat wij het onderhoud van bijna elk universeel alarmsysteem op ons kunnen nemen, ook als deze niet door onszelf is geïnstalleerd. We hebben wel een paar voorkeursmerken om te installeren en te onderhouden namelijk:

 • Ajax Security systems alarmsysteem
 • Jablotron Alarms alarmsysteem
 • Risco Alarm alarmsysteem
 • Satel alarmsysteem
Secure Image

Waarom onderhoud van uw alarmsysteem belangrijk is

In de eerste plaats moet u er natuurlijk van op aan kunnen dat uw alarmsysteem goed werkt als dat nodig is. Mogelijke problemen kunnen tijdens het alarmsysteem onderhoud al in een vroeg stadium worden vastgesteld en bijvoorbeeld batterijen kunnen preventief vervangen worden. In de tweede plaats is het belangrijk dat vals alarm voorkomen wordt. Een vals alarm is voor alle betrokkenen vervelend en als het relatief vaak voorkomt, kan dit zelfs tot laksheid bij de alarmopvolging leiden. Bij het onderhoud en de controle van het alarmsysteem kunnen foutjes of gevoeligheden worden aangepast. In de derde plaats kan het zijn dat uw verzekering (jaarlijks) onderhoud van de alarminstallatie van u verlangt of de politie als u de alarmopvolging bij hen hebt ondergebracht. Tot slot kunnen bij het onderhoud kleine en grotere veranderingen in de omstandigheden of het beveiligingsrisico worden vastgesteld waardoor noodzakelijk aanpassingen aan het alarmsysteem kunnen of moeten worden gedaan.

Verplichting en verzekeringseis van uw inboedelverzekering is onderhoud aan uw alarmsysteem

Het verbond van verzekeraars en het CCV heeft onderhoud aan het alarmsysteem verplicht. Heeft u een opleverbewijs/ deelverklaring of een beveiligingscertificaat? Dan moet u altijd aan kunnen tonen, dat uw alarmsysteem jaarlijks onderhoud heeft gehad door een erkend beveiligingsbedrijf.

Wijzigd het risico en het wordt niet aan het beveiligingsbedrijf doorgegeven kan het zijn dat de verzekering daar lastig over doet bij diefstal en schades.

Waarom Locked Safe Holland voor uw alarmsysteem onderhoud?

 • Specialisten in alarmsysteem onderhoud
 • Alarmsysteem onderhoud is verplicht voor uw verzekering
 • Al meer dan vijfendertig jaar ervaring met totaal beveiliging
 • Aangesloten bij de Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven
en
 • Met het VEB certificaat kunt u korting bij de verzekeraar bedingen
 • Vakkundig, geschoold en door politie gescreende medewerkers incl. familie
 • Tijdens het onderhoud controleren we protocollen en alle juiste klantgegevens
 • Klanten zijn verzekerd van een corrrecte werking van de hele cyclus

Hoe gaat het in zijn werk

Bent u een nieuwe klant voor alarmsysteem onderhoud voor ons, dan komen wij eerst bij u thuis of bij uw bedrijf om de staat van het alarmsysteem te beoordelen, de situatie te zien en met u te overleggen over uw wensen. U mag van ons ook een advies en eventueel een nieuw beveiligingsplan verwachten, dat doen wij geheel kosteloos voor u. Ook informatie over een eventuele update van uw alarminstallatie kunnen wij u gratis geven. Vervolgens krijgt u van ons een offerte voor een onderhoudscontract. Het jaarlijkse onderhoud bestaat uit een controle van alle apparatuur en het testen van het meldingsproces en de alarmopvolging. Tevens zijn onze medewerkers 24/7 bereikbaar voor storingsmeldingen. Alle alarmprotocol gegevens worden door ons nagelopen en eventueel aangepast. Na de onderhoudsbeurt kunt u weer volledig vertrouwen op uw alarmsysteem en de alarmopvolging.

Wat kan Locked Safe Holland nog meer voor u betekenen

Een aantal zaken hebben wij al aangestipt, zoals een beveiligingsplan en advies. Maar ook het installeren van een nieuw alarmsysteem en de opvolging van het alarm horen tot ons takenpakket. Daarnaast adviseren wij over hang- en sluitwerk en andere vormen van inbraak vertragende middelen én andere soorten alarmsystemen als brandalarm, koolmonoxide of gaslek-alarm.

Bij Locked Safe Holland kunt u voor veel meer terecht dan alleen voor het alarmsysteem onderhoud!

Klik hier voor Gratis E-book

E-Book Beveiligingtips


 • 0
 • 0

Opmerkingen (0)

Schrijf een opmerking en deel uw ervaringen met dit bericht.