Dahua Starlight Pro 8MP Ai Wizsense, 2.8mm vaste lens, mic, Zwart incl. ophangbeugel

Dahua
Ai WizSense!
Dahua Starlight Pro 8MP Ai Wizsense, 2.8mm vaste lens, mic, Zwart incl. ophangbeugel
Dahua Starlight Pro 8MP Ai Wizsense, 2.8mm vaste lens, mic, Zwart incl. ophangbeugel
Dahua Starlight Pro 8MP Ai Wizsense, 2.8mm vaste lens, mic, Zwart incl. ophangbeugel
395,-
Leverbaar
Prijzen en levertijden kunnen soms afwijken Neem contact op.
Dahua Starlight Pro 8MP Ai Wizsense, 2.8mm vaste lens, mic, Zwart incl. ophangbeugel
Dahua Starlight Pro 8MP Ai Wizsense, 2.8mm vaste lens, mic, Zwart incl. ophangbeugel
(0 reviews)
Deel dit product
Omschrijving

Dahua Starlight Pro 8MP Ai Wizsense, 2.8mm vaste lens, mic, Zwart incl. ophangbeugel

WizSense staat voor de geavanceerde AI algoritmes die Dahua gebruikt in deze camera serie. Door het toepassen van deze algoritmes is deze camera in staat om onderscheid te maken tussen personen en voertuigen. Alle overige objecten die niet overeenkomen met het algoritme, bijvoorbeeld dieren, schaduwen of bomen, worden uitgefilterd. Camera’s uit de Lite AI serie worden uitgevoerd met Starlight technologie voor optimale prestaties in laag licht situaties.

De S2-modellen markeren de tweede generatie WizSense camera's. Naast verbeterde beeldprestaties beschikt deze generatie over een nieuwe krachtigere AI-chip. Hierdoor zijn detectiefuncties nog nauwkeuriger en beschikt de camera over AI SSA en AI Codec. Met de AI SSA zorgt de camera zelf voor optimaal beeld in de meest uiteenlopende situaties. Door de AI codec wordt er extra efficiënt om gegaan met de beschikbare bandbreedte en ruimte voor opslag.

Pluspunten

 • AI codec: De AI codec is een compressie geoptimaliseerd door intelligente algoritme. Hiermee kan tot 25% bandbreedte en opslag worden bespaard. De AI codec herkent voertuigen en persoon als key target. De data voor deze objecten krijgen prioriteit in de bitrate ten opzichte van de data van de rest van het beeld. Daardoor zijn de meest relevante objecten optimaal in beeld zonder dat dit teveel bandbreedte en opslag ruimte inneemt. De AI codec staat standaard actief en kan een negatief effect hebben op de algemene beeldprestaties. Dit kan worden verholpen door de AI codec uit te schakelen. De AI codec is terugvinden in de compressie-instellingen van de camera.

Als de AI codec slecht beeld veroorzaakt, dan zijn personen en voertuigen goed herkenbaar maar alles daaromheen blokkerig en er ontstaan afwijkende vormen. Om dit op de lossen kan men 3 dingen doen:

   1. Controleer op de laatste firmware versie via de cloud
   2. Zet de bitrate omhoog of de frame rate omlaag
   3. Zet de bitrate omhoog of de frame rate omlaag en de AI codec uit
 • AI SSA: SSA staat voor Scene Self-Adaption en is een functie die ervoor zorgt dat de camera zich automatisch aanpast aan de lichtsituatie van het moment. De AI SSA doet dit op basis van een deep-learning algoritme waardoor deze functie nog krachtiger is. De camera herkent hierdoor complexe situaties zoals onder andere regen, sneeuw, mist, overbelichting, groot lichtcontrast en flikkerend beeld. Door de self-adaption techniek past die camera zichzelf automatisch aan op basis van deze uiteenlopende omstandigheden.
 • Web 5.0 interface ook beschikbaar zonder plug-in: De nieuwe webinterface 5.0 is een grote verbetering ten opzichte van de oorspronkelijke webinterface. De grootste voordelen zijn vooral dat het mogelijk is om te werken met verschillende tabbladen en dat plug-ins niet meer vereist zijn. Werken met plug-ins is nog wel mogelijk en levert de beste prestaties.
 • Behuizing compact en degelijk: WizSense producten worden geleverd in een mooie en compacte IP67 stof- en waterbestendige behuizing. De dome's zijn daarbij ook IK10 vandaalbestendig.
 • Ondersteunt Quick Pick: Medio 2023 zal Dahua de Quick Pick functie introduceren op AI NVR. Dit is een zoekfunctie op basis van uiterlijke kenmerken. WizSense S2 camera's kunnen worden toegepast in combinatie met deze technologie.
 • Verbeterde AI chip met geoptimaliseerd algoritme: Een essentieel onderdeel van een WizSense camera is de AI chip en het daarbij behorende algoritme. In de WizSense S2-modellen is deze chip en het algoritme nog krachtiger. De S2-modellen zijn uitgevoerd met AI Codec en AI SSA, maar ook de detectievormen met objectclassificatie zijn sterk verbeterd. Percentages gelden voor situatie met correcte installatie en de juiste lichtomstandigheden.

  • Verbeterde prestaties SMD 4.0: SmartMotion Detection/slimmebewegingsdetectie
   • Nauwkeurigheid percentage: 99%
   • Foutieve detectie door kleine dieren (honden, katten, vogels): <0.5%
   • Foutieve detectie door grote dieren (paarden, schapen, overige kuddedieren): <2%
  • Verbeterde prestaties Perimeter detectie: Detecteren metdetectielijn of veld
   • Foutieve detectie / vals alarm: <1%

Aandachtspunten:

 • AI Codec en AI SSA standaard actief: Dahua kiest ervoor om de intelligente functies als AI Codec en AI SSA standaard actief te zetten. Dit werkt in de meeste situaties prima, maar kan ook negatief uitvallen. Deze functies zijn zeer bepalend voor de beeldkwaliteit en doen dit wel op basis van pixelinterpretatie door deep-learning algoritme. Deze vorm van kunstmatige intelligentie kan in uitzonderlijke situaties ook een negatief effect hebben. In zulke gevallen wordt aanbevolen om deze functies te deactiveren.
 • Firmware updates: Door op dit soort producten met regelmaat firmware updates uit te voeren worden ook het deep-learning algoritme en de beveiliging van het product verbeterd. En dit zorgt ervoor dat het product compatibel blijft met de laatste versies van andere Dahua producten. Het advies is om de camera bij installatie en onderhoud altijd te controleren op de beschikbaarheid van nieuwe firmware updates