AJAX Dual Curtain Outdoor buitendetector diervriendelijk

Ajax
AJAX Dual Curtain Outdoor buitendetector diervriendelijk
AJAX Dual Curtain Outdoor buitendetector diervriendelijk
AJAX Dual Curtain Outdoor buitendetector diervriendelijk
AJAX Dual Curtain Outdoor buitendetector diervriendelijk
AJAX Dual Curtain Outdoor buitendetector diervriendelijk
AJAX Dual Curtain Outdoor buitendetector diervriendelijk
Prijs op aanvraag
100% Tevredenheidsgarantie
Bel ons voor een prijsopgaaf Contact
AJAX Dual Curtain Outdoor buitendetector diervriendelijk
AJAX Dual Curtain Outdoor buitendetector diervriendelijk
(0 reviews)
Prijs op aanvraag
100% Tevredenheidsgarantie
Deel dit product
Omschrijving

De Ajax Dual curtain outdoor detector is de ideale oplossing voor het beveiligen van buitenruimtes. 

Of het nu gaat om een woning, kantoorpand, magazijn of ander pand, deze detector biedt een betrouwbare detectie van indringers. Bovendien is de detector gebruiksvriendelijk en makkelijk te installeren.

Het unieke dual curtain-systeem van Ajax zorgt ervoor dat de detector onderscheid maakt tussen personen en dieren. Zo voorkom je onnodige alarmmeldingen en schrikt het systeem alleen af wanneer het echt nodig is. Daarnaast is de detector uitgerust met een waterdichte behuizing, waardoor deze bestand is tegen alle weersomstandigheden.

De Ajax Dual curtain outdoor detector is compatibel met de Ajax Hub, waardoor je de detector eenvoudig kunt integreren in je bestaande Ajax beveiligingssysteem. Zo ben je altijd op de hoogte van mogelijke indringers of ongewenste gasten in en rondom je pand.

Kortom, de Ajax Dual curtain outdoor detector biedt een uitstekende beveiligingsoplossing voor buitengebieden. Met zijn geavanceerde dual curtain-systeem, waterdichte behuizing en compatibiliteit met de Ajax Hub, ben je altijd verzekerd van een betrouwbare beveiliging. Bestel vandaag nog de Ajax Dual curtain outdoor detector en bescherm je pand tegen ongewenste indringers.

AJAX Dual Curtain Outdoor bewegingsmelder

De AJAX Dual Curtain Outdoor detector is een zogenaamde gordijn detector speciaal voor buiten aan de gevel. De Dual Curtain is uitgerust met meerdere passief infrarood sensoren om beweging tot 15 meter afstand per zijde te kunnen detecteren. Het voordeel van deze AJAX Dual Curtain ten opzichte van de Optex Curtain is dat je niet alleen twee detectie stroken naar de beide zijkanten hebt, maar ook aan beide zijdes één strook (een derde dus) scherp naar beneden in een hoek van 40 graden. Hierdoor kun je ook ongewenste personen heel dichtbij de detector en laag aan de grond detecteren.

Van bovenaf gezien stralen de sensoren naar beide zijdes op deze wijze uit tot een afstand van maximaal 15 meter. Indien er zich bijvoorbeeld regenpijpen of andere obstakels aan de buitenmuren bevinden is het mogelijk om de hoek van de detectie stralen 3 graden meer van de muur af te zetten zodat ze eenvoudig voorbij een regenpijp kijken.

Waar plaats je de AJAX Dual Curtain Outdoor

Een goede plaats om de AJAX Dual Curtain Outdoor detector te monteren is aan de gevel van je woning of bedrijf op locaties dichtbij ramen en deuren.

De AJAX Dual Curtain Outdoor is een detector die zijn naam te danken heeft aan de manier detecteren. Deze zou achter een gordijn langs kunnen kijken. De detectiestralen kijken als beams langs de gevel van het pand en detecteren op deze manier alleen de mensen die dichtbij het gebouw komen.

De montagehoogte van de AJAX Dual Curtain Outdoor is tussen de 80 en 120 cm. Je moet wel rekening houden met een op- en aflopende tuin of straat. Daar kun je een beetje mee spelen.

Het fijne aan de Dual Curtain is dat deze beweging detecteert aan beide zijdes en dit over een afstand van minimaal 3 tot maximaal 15 meter, afhankelijk van de gekozen instellingen. Hiermee kun je dus een zijde van de woning met twee maal 15 meter, oftewel 30 meter beveiligen met slechts 1 detector. Je kunt ook één kant uitzetten.

Near area detection, left side area en right side area kun je aan of uitschakelen. Hiermee wordt bedoeld de detectielijn die 40 graden naar beneden straalt zoals op de side view- afbeelding is weergegeven. Zet je de schakelaar op AAN, dan zal aan die zijde deze lage detectiezone ingeschakeld worden.

Beam direction, bepaald de hoek zoals de sensor straal langs de gevel kijkt. Op het plaatje waar de stralen van bovenaf bekeken getoond worden zie je de 0 graden setting in de groene kleur afgebeeld. De setting zoals die met een 3 graden geldt is doorschijnend afgebeeld. Je zet de schakelaar op 3 graden indien het zicht van de sensor geblokkeerd wordt door bijvoorbeeld een regenpijp die zich aan die zijde van de detector bevindt.

Detection distance, heeft 5 standen per zijde en bepaalt de afstand waarin de detector moet detecteren. Near betekent een afstand van 3 meter en far betekent een afstand van 15 meter. Elk puntje ertussen geeft een afstand van 3 meter aan, dus zet je de schakelaar op het tweede puntje van boven, dan zal de detectie afstand aan die zijde ongeveer 6 meter zijn. De afstand wordt mede bepaald door de hoogte waar je de detector op monteert. Bij een hoogte van 80 cm zal de afstand bij dezelfde “detection distance” setting minder ver zijn dan dat de detector op 120cm hoogte wordt gemonteerd. Doe dus altijd een detectiezone test om er zeker van te zijn dat je de juiste waarden in de settings instelt.