Borg of VEB certificaat

 

Borg of VEB Certificaat?

Wat is beter een Borg of VEB certificaat?

Het maakt helemaal niks uit. Beide is goed. Hieronder leg ik uit waarom.

Borg of VEB uitleg

Ik heb in bovenstaande afbeelding geprobeerd duidelijk te maken, dat er landelijk één regeling is. Het CCV heeft een regeling bedacht met voorwaarden en eisen waar een opgesteld beveiligingsplan aan moet voldoen. Dit plan moet zijn opgesteld door iemand met een TBV of TBMB diploma. TBV staat voor Technicus Beveiligingsinstallaties en TBMB staat voor Technisch Beheerder Mechanische Beveiliging. TBV is meer op electronische beveiliging gericht en TBMB meer op Bouwkundige beveiliging als zijnde hang en sluitwerk.

De VEB is een belangrijke branchevereniging van de beveiligingsinstallateurs. Bij hen is bekend welke bedrijven voldoen aan de eisen, zodat u weet dat u een specialist heeft die zou moeten weten waar hij mee bezig is. Tegenwoordig zijn de TBV ‘ers en TBMB ‘ers Geregistreerd en moeten verplicht op kennisniveau blijven.

De meeste Verzekeringsmaatschappijen adviseren een Borg certificaat. Erg jammer dat dit nog standaard in hun systemen staat. De VEB regeling is net zo goed en gebruikt dezelfde tools als Borg erkende bedrijven. De verbeterde risicoklasse indeling VRKI wordt elk jaar aangepast of aangescherpt. Borg en VEB doen dus precies hetzelfde.

Voordelen erkend bedrijf

De voordelen van een erkend beveiligingsbedrijf zijn, dat ze jaarlijks worden getoetst door door externe partij. Er vindt dus jaarlijks een audit plaats om te zorgen dat alles volgens wettelijk bepaalde regels en installatievoorschriften gaat.

Regels als Wet bescherming persoonsgegevens, verklaring van betrouwbaarheid voor al het in dienst zijnde personeel. Dat aan de verzekeringseisen wordt voldaan en of alle afdrachten netjes verlopen etc, etc.

 

Heeft u een certificaat of opleverbewijs écht nodig?

Eigenlijk heeft u deze alleen nodig, wanneer uw verzekering dat eist. Zolang u verzekerd bent heeft u het niet nodig.
Zeker voor de particulier, want de truc van de verzekeraars is dat je een paar tientjes korting krijgt op je jaarlijkse verzekeringspremie. Maar… nu komt de truc, als je per ongeluk je alarmsysteem niet hebt aangezet en er wordt ingebroken, dan vragen ze een uitdraai van de meldkamer op om te kijken of je alarm wel aan stond. Is dit niet het geval, dan bent u NIET verzekerd.

Verschil tussen certificaat of opleverbewijs

Opleverbewijs
Een opleverbewijs is een DEEL verklaring / dus of het hang en sluitwerk voldoet aan de eisen, óf het alarmsysteem voldoet aan de eis en is geïnstalleerd volgens de regels. Er kan dan een deelverklaring worden afgegegeven en deze deelverklaring heet ‘Opleverbewijs’.

Certificaat
Een certificaat of Beveiligingscertificaat geeft aan dat zowel het hang- en sluitwerk/ bouwkundig en het alarmsysteem inclusief beveiligingsplan geheel aan de regelgeving voldoet. Dit mag ook een MAATWERK oplossing zijn bedacht door een geregistreerde TBV’er of S.I.B. (specialist inbraakbeveiliging). Alle facetten moeten worden meegenomen.

Namelijk; Organisatorische maatregelen, Bouwkundige, Elektrische, Signalering, Compartimentering en meeneembeperkende maatregelen, de doormeldingsmethode via internet met eventuele backup verbinding, de alarmcentrale met klantspecifiek afgestemde opvolgprotocollen, alarmopvolging door bewakingsdienst en in veel gevallen ook de politie.

Een beveiligingscertificaat wordt meestal alleen in de hogere risicoklasse’s uitgereikt, omdat dit meestal toch een dure aangelegenheid is.

 

Heeft u beveiligingsadvies nodig?

Je kunt altijd een mailtje sturen aan info@lockedsafe.nl deze mail komt altijd goed terecht en wij nemen zo snel als het kan contact met u op. Bellen kan ook! 0418 518001